Boek

 

Maarten

GEEFT ALLES

In juni 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht, 195 kilometer in vier dagen. Een geweldige, bijna onmenselijke prestatie en een ongekend evenement. Toeschouwers stonden in groten getale aan de kant om Maarten te zien zwemmen en hem aan te moedigen. Maarten gaf alles. Na 74 uur zwemmen bereikte hij de eindstreep in Leeuwarden. Maarten had een missie: hij wilde zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Nederland doneerde massaal.

Maarten kreeg in 2001 een vorm van bloedkanker. Na een aantal zware chemobehandelingen en een stamceltransplantatie herstelde hij en in de jaren daarna pakte hij het zwemmen weer op. Met een enorm doorzettingsvermogen lukte het hem wederom de top te bereiken, met een gouden Olympische medaille als bekroning.

Maarten geeft alles. Met fysieke en mentale kracht is hij constant bezig om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Via zijn stichting, de Maarten van der Weijden Foundation, gaat de gehele opbrengst van evenementen naar onderzoeken en projecten die gericht zijn op het leven van de kankerpatiënt. Niks blijft aan de strijkstok hangen.

Dit boek geeft een unieke inkijk in de gedachten en beleving van een eenzame zwemmer omringd door tienduizende toeschouwers. Wat dacht hij? Hoe beleefde hij de tocht? Hoe bereidde hij zich voor? Ondersteund door prachtige foto's vertelt Maarten in de boek zijn verhaal van zijn Elfstedentocht.

Dit boek is geheel tot stand gekomen door vrijwilligers en sponsoring. Door aankoop van dit boek gaat er van uw € 11,00 na aftrek van € 0,91 BTW en de kostprijs van € 0,63 maar liefst € 9,46 naar kankeronderzoek via de Maarten van der Weijden Foundation

Bedankt voor uw aankoop!